Nije bila hrabra samo da stavi hidžab, bila je dovoljno hrabra i da odgovori na sve provokacije i reagovanja. Razliku između nje i njenih vršnjaka, sami ćete uvidjeti nakon pročitanog teksta:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.
Evo pošto vidim da se o mom hidžabu uveliko raspravlja i oni kompetentni a Boga mi i oni drugi, uveliko , otvorenih usta bljuju po jednom od najvećih Allahovih propisa, a uz to i po muslimanima! A kako li samo teške riječi iz njhovih srca dolaze…da srca…jer doista jezik prenosi ono što se u srcu “kuva” pa zar će lijepe riječi izlaziti iz srca koje mrzi? Prije nego što išta kažem po pitanju ovih komentara, koji dolaze iz zapečaćenih srca, voljela bih napomenuti nekoliko stvari :
“Nemojte govoriti grube i ružne riječi.Ako nekome kažete grubu riječ, taman je i zaslužio, omalovažit ćete sebe. To je apsolutno tako. Iz vaših usta trebaju teći skupe i lijepe riječi, ne šupljotine i bljuvotine. Vaše riječi su vaša psiha,nutrina,duša,srce. Vaše riječi su ono što tjera slušaoca da vas voli ili ne voli. Grube riječi i grubost ne voli niko. Kada nekome uputite riječ koju ‘zaslužuje’ , bar vi mislite tako , jer ste
“u pravu”, srozali ste sebe u očima te osobe i otvorili vrata da i on vama kaže sve što ima. I šta ste postigli? Ništa lijepo. Govorite samo lijepo ili šutite. Cijenite sebe, cijeneći ono što vam izlazi iz usta. (Sara Sabri)
Kao što se može zaključiti iz priloženih komentara omladine, koju lično ne poznajem niti su oni mene upoznali, a dali su sebi za pravo da pričaju o mom životu,mojim izborima,mom oblačenju. Zar smijemo sebi dati za pravo da generalizujemo osobe, osuđujemo, potvaramo one koje čak i ne poznajemo? Zar ja smijem sebi dozvoliti da kažem da su svi Srbi teroristi zbog genocida u Srebrenici? Ne. Jer ja se bojim Allaha, Onoga ko je iznad svih nas! Kako se samo usuđujete ovako javno iznositi mržnju iz svojih srca! Kako samo u vama ima toliko zlobe, zaista mi nije jasno, i nikada mi neće biti! Kako sebi dozvoljavate da u vašem organu ima toliko teškog bremena, naslaga mržnje, koji vas pritiskaju, ali vi to već i ne osjećate…nego mene to ni ne zanima.
Da vam ja sad kažem nekoliko riječi o hidžabu kojeg toliko bljujete! Prije svega, hidžab je farz (stroga obaveza) ! Propisao ga je Onaj koji je objavio Kur’an, uputstvo svim ljudima,u kojem su precizno objašnjene pojave koje nauka tek sada otkriva,a koliko će ih tek otkriti!
Kao što i sami vidite ovi ajeti su opstali već 1400 godina i trajaće dok je ovog svijeta! Allah je obećao da će ih čuvati, i već 1400 godina, nije promjenjeno niti jedno slovo! A šta se sve dešava sa vašom Biblijom, hajmo svakih stotinjak godina nova verzija, jer ne poklapa se sa ovim ‘modernizovanim’ svijetom. A i kako bi? Kur’an je nešto sasvim drugo, on traje već 1400 godina, i trajaće, jer to je Allahova riječ! Ako je On, Stvoritelj nebesa i zemlje propisao hidžab pa ko si ti da kažeš da to nije dobro? Ko je tebe stvorio? Samo razmisli! Šta, najvjerovatnije si stvorena od ničega – ništa je stvorilo ništa i eto odjednom TI!
Da se razumijemo, nije mene neznanje dovelo do mog hidžaba, baš naprotiv. “A razumom su obdareni samo oni, duboko u nauku upućeni” Zamolila bih vas da ako o nečemu želite da pričate informišite se, učite, ne dozvoljavajte da vam popovi mute razum i Bogu pripisuju sina! Ne budite ko muve bez glave! Ne radite to! Molim vas, ne pričajte o islamu ako ne znate šta je islam! ĆUTITE! Jer vi doista ne znate ništa o islamu, a bojite se da i učite jer “istina se jasno razlikuje od neistine” od neistine kojom vam pune glavu još dok ste u pelenama.
Muškarac je takav po prirodi da ga privlači tijelo žene, to je njegova prirodna potreba i koliko god se on trudio , on ne može u potpunosti kontrolisati te nagone! Žena koja se utegla, obukla izazovno automatski privlači pažnju na svoj izgled, njena intelektualna suština u tom trenutku postaje nebitna, jer njeno tijelo već privlači pažnju, u njegovim očima postaješ komad mesa kojeg treba ‘povalit’. Da,draga moja. Shvatala ti to ili ne, svaki iskreni muškarac će ti odgovoriti isto. E pa ja odbijam da budem komad mesa! Odbijam da budem samo ‘lutka u izlogu’, ja imam svoje ja! Ja imam svoje mišljenje, ja imam mozak i nisam ništa manje vrijedna nego muškarac! Tome nas uči islam! Ravnopravni smo! Islam zabranjuje ženi da ponižava sebe, nudeći svoje tijelo bukvalno ‘na izvolte’ da se svaki manijak, bijednik,pijanac, prolaznik, nasladjuje njenom ljepotom. Sujeta žene je takva da pomisli da vrijedi samo ako je muško pogleda, za sve je to kriv Zapad koji nam propagira ‘slobodu’ žene tako što će se skinuti i dozvoliti da se svako nasladjuje njenim tijelom. Ona sebe ponižava,podržava ih u napadu na moral,čednost i zdrav normalan razum ovog društva. Jer kao što znamo žena je stub porodice, a porodica je stub društva. Zar vi mislite da ćemo imati zdrave porodice, djecu, društvo, ako ih vaspitava majka koja se skidala gola na reklamama za automobile, sa majkama koja je bila ‘moderna’ i mijenjala momke “kao čarape”, pa se vrlo često zna dogoditi da se ni ne zna čije je dijete. E vi ste sebi kupili slobodu skidanjem, a ja je velikodušno i razumno odbijam! Žena je kraljica u islamu, biser, a zar se sa ljepotom bisera može naslađivati svakakva propalica? Ali, ne razumijete vi to, vi ne cijenite sebe. Ponos vam je kad vam kažu da ste ‘sexy’ što bi značilo “rado bih s tobom noć proveo” SubhanAllah! Zar to nije poniženje, mila, zar se ne osjećaš poniženo? Zapitaj se. Zastani. Zar je vrijedno, toliko bljuvati o nečemu o čemu ne znaš ništa? Zar je vrijedno bljuvati toliko o nekome koga ne poznaješ. Cijeni sebe, jer vrijediš. Ne prodaj se za par pogleda. Ne osuđuj.