Logo "Broj 19"

Nevladina organizacija “Broj 19” najoštrije izražava protest zbog stava zvaničnika crnogorskog Ministarstva inostranih poslova da će prilikom eventualnog glasanja u Skupštini Ujedinjenih nacija o zahtjevu za priznanje palestinske države, biti uzdržani.
Iako gotovo cijeli vijek Palestinci u svojoj zemlji bivaju izloženi genocidu i najrazličitijim vidovima torture naočigled cijelog svijeta, njihov položaj je do danas ostao nepromijenjen. Činjenica da je jevrejski narod, u vremenu kada je bio progonjen diljem zemaljske kugle, jedino utočište nalazio kod svoje semitske braće u Palestini, ni malo nije uticala na kasnije represalije prema njihovim miroljubivim domaćinima koje su podvrgli istrebljenju i protjerivanju sa vjekovnih ognjišta.
Palestinci već navikli na “život” u najvećem koncentracionom logoru na svijetu, nezainteresovanost svoje arapske braće kao i “demokratske” i “slobodarske” stavove Zapadnih zemalja na čelu sa Amerikom, riješili su da na sasvim legitiman način konačno ostvare svoje vjekovne nedosanjane snove o Državi Palestini! I sve to kod svih dobronamjernih ljudi u svijetu, bez obzira na vjeroispovijest i naciju, izaziva osjećanja najiskrenije podrške.
Frapantna je, ali i iznenađujuća izjava crnogorskih zvaničnika Ministarstva inostranih poslova o uzdržanosti s tim u vezi!? Pogotovo ako se uzme u obzir da je upravo Crna Gora, tako reći nedavno, izborila svoju nezavisnost koju je svojevremeno izgubila upravo zbog nepravednog stava i odluka tadašnjih svjetskih sila (koje su to, uglavnom, i danas).
Upravo crnogorski građani bi trebali listom da ustanu protiv takve odluke i da zahtijevaju od zvaničnika MlP-a da pruže bezrezervnu podršku pravednom zahtjevu Palestinaca za svoju državu!