Ovih dana na internet portalima i forumima ponovo je aktuelizovan slučaj novobarskog imama i njegovog egzorcističkog “umijeća”. Na ovaj slučaj smo argumentovano ukazivali još prije dvije godine ( “Zona sumraka” i “Stradija u Islamskoj zajednici“), kada je preko osamdeset džematlija peticijom od barskog Odbora Islamske zajednice i Mešihata zahtijevalo da se ispitaju aktivnosti pomenutog imama. Kao i u brojnim drugim dešavanjima, odgovorni u Islamskoj zajednici se nijesu udostojili ni da odgovore, a kamoli da preduzmu odgovarajuće mjere. Dotični imam je nastavio otvoreno da se bavi “liječenjem” znanih i neznanih, kako u neposrednom kontaktu, tako i “na daljinu”… Njegov blog je sve sadržajniji, ali se njegovo ime u međuvremenu pojavljuje i na nekim drugim stranicama:

LISTA PREVARANATA: ISKUSTVA PREVARENIH

LISTA PREVARANATA. Spisak svih …. VIDOVNJAKINJA 35 god. rada vraća voljenu osobu skida crnu magiju i radi zaštitu. Primam …. Edin Peković, prevarant …

 

 • Edin Pekovic

http://lecenjemagije.wordpress.com/eddin3hotmail-com/ 

Teski prevarant! Garantira povratak voljene osobe nakon 42 dana i nakon uplate se više ne javlja. Uzima izmedju 100-200 eura.

Objavljeno: 4.5.2014.

Ovaj prevarant se javio preko web obrazca i brani i protestira se šta je ovdje objavljen je on  kao nije prevarant i da nikome ne traži novac unaprijed, a što nije istina jer osoba koja ga je prijavila je rekla da ju je tražio isključivo novac unaprijed da mu se pošalje jer da prije ne misli početi raditi…naravno nije se ništa desilo a on novac nije niti misli vratiti i kaže da njegov rad košta kao i specijalna tinta…

 • Edin Peković, prevarant

Šalje na adresu fotokopirane zapise, ali tek nakon sto dobije postu, pod time misli na novac. Adresa mu je u Crnoj Gori, grad Bar. Isti scenarij kao kod ostalih. Nakon sto nista ne uspije onda treba opet slati novac jer treba napravit nesto jace. Nemojte da vas zavara. Prevarant kao i svi ovdje navedeni!

Objavljeno: 18.5.2014. …

 

Edin Peković‡

Ne šalje dok ne dobije poštu, a to su pare. Malo teži prevarant…

 

 1. Vidoviti Dali
 2. Edin Peković
 3. Sejh efendija(uplata na Emir Sultanović, Sarajevo)
 4. Ružica Pevec-Zagreb-ovdje već‡ spomenuta pomagačica dotičnog hodže sa 35 godina “iskustva” , Da, ali u varanju naivnih ljudi.

Objavljeno: 28.5.2014. …

 1. vidovita Safeta i njen suradnikBlaz
 2. Edin Pekovic 
 3. pomagačica hodže- živi u centru Zg-uplate na Ruzica Pevec
 4. Vidoviti Dali teski prevarant
 5. Rozalija Dudas 
 6. sejh efendija. Uplate na Emir Sultanovic-sarajevo

Objavljeno: 28.5.2014. “…

 

Sa navedenim korespondiraju i neke od poruka koje smo dobijali putem elektronske pošte:

 

27.01.2014.

Ime: z ___________

Email: z__________

Naslov: edin pekovic

 

Poruka:

 

Merhaba,interesujeme da li mozes staviti u javnost hodzu Edina Pekovica, zbog maltretiranja magija i sihra sto mi salje na moju kucu , napravio sam zastitu ali on mi sad salje stalno poruke one kratke , nemogu da zivim od njega ja i moja zena i familija, reci mi, mozes li nabaviti njegovog sefa broj telefona gde on radi emial ili telefon, i kako da sprecim njega, salje mi moc da me moze cuti nemam mira nikako a radise i djevojcici koja je stara samo 6 Godina, meni i mojoj zeni,!! Trebamo tvoju pomoc da nam se javis da stavis ovo u javnost i dami das Edina pekovica sefa njegov broj telefon ili glavnog sefa u rijasetu , netko mi mora pomoci, ja cu isto sada staviti na gooogle sve o njemu i njegovoj zeni, neprestalno salju magije i moc da bigh mogli prisluskivati i pratit, ucni nesto u ime alaaha, javi mi se brzo cekam odgovor!!!

 

28.01.2014.

Ime: z___________

Email: z______________

Naslov: edin pekovic

 

Poruka:

 

mehaba, moram ti reci jos ovo uz ono sto sam ti poslo emial zaboravio sma ti reci da stavis na tu stranicu da edin pekovic je uradio meni zapisa navodno da pomogne mi financijski a on mi digao mater iz crne zemlje interesujeme, kako mozete dozvoliti da vara narod, ja cu priloziti na gooogle isto i molim vas narod mora znati da on taj poso ne zna i da on uvjek radi kontra, taj zapis sta sam ja trazio da me pomogne financijski on je napravio da moja mati hoda po kuci i da prica, grihota od boga i naroda!!!

Sta da radim recitemi molim vas i stavite to na stranicu!!!

 

poz z_____ javitemi se

 

Kako nezvanično saznajemo, komentar nekih funkcionera IZ je da ne mogu ništa preduzeti s tim u vezi, jer se sličnim aktivnostima ne bavi samo E. Peković, već i brojne njegove kolege?!

Da se ne radi samo o navedenom, rječito govori i obavještenje ovih dana objavljeno na portalu Islamskog kulturnog centra u Baru:

Islamski Kulturni Centar Bar

 1. децембар у 23:18 ·

Imam džemata Novi Bar, Edin Ef Peković je takođe iskoristio blagodat elektronskih komunikacija pa se i on potrudio da svoju hudbu napiše, štampa, podijeli džematu i tako stekao mogućnost da bude objavljenja na ovom profilu i web prezentaciji Islamke zajednice Bar.
Sa zadovoljstvom prenosimo i njegovu huddbu:

Ponašanje u džamiji (I dio)
Džamije su u Islamu nezamenjiva institucija, rasadnik znanja, svetionik vjere I mehanizam za transformaciju ljudi. Vjernik je za dzamiju vezan…

Nameće se logično pitanje, zašto aktuelno rukovodstvo Islamske zajednice ništa ne preduzima, pogotovo ako se uzme u obzir često pozivanje tzv. reisa Fejzića na poštovanje zakonitosti i njegovi apeli državnim organima Crne Gore da sankcionišu određene “pojave” i pojedince, jer je bavljenje crnom magijom i nadriljekarstvo kažnjivo prema pozitivnim zakonskim propisima.

Da li je imunitet koji uživa “hodža” Peković možda povezan sa činjenicom da se Džemat Novi Bar pominje u finansijskim transakcijama u periodu izgradnje Islamskog kulturnog centra u Baru? Naime, na web stranici Bajrama Mulića iz Njujorka, prije četiri godine, objavljen je poziv za donatorsku večeru, kojoj je prisustvovala delegacija iz Crne Gore na čelu sa reisom Fejzićem… Ono što je nejasno jeste činjenica da se kao adresa za prikupljanje donacija za izgradnju Islamskog centra u Baru, navodi žemat Novi Bar!

 

Tuesday, October 5, 2010

NAJAVA: Reis Rifat-ef. Fejzic u Njujorku na donatorskoj veceri

 

Na donatorskoj veceri u Njujorku za izgradnju Islamskog centra u Baru ucestvuje i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat-ef. Fejzic.  Donatorsko vece zakazano je u nedjelju 10.10. 2010. sa pocetkom u 19 casova u sali islamskog centra u Queensu na adresi 7224 Myrtle Ave Glendale, New York 11385.  Pored reisa Fejzica, u delegaciji je Mujdin-ef. Milaima –  predsjednik Sabora IZ CG, gospodin Suljo Mustafic – poslanik u skupstini CG i predsjednik OIZ Bar. Jakup Djeljosevic – poslanik u barskom parlamentu.Delegaciju imama sa podrucja Njujork predvodice Dr. Bayram-ef. Mulic.  Vase prisustvo i donacije za islamski centar u Baru su dobro dosle!

 

Vašu moralnu i materijalnu pordšku možete poslati na sljedecu adresu:

Islamska zajednica CG – Odbor IZ Bar

Džemat Novi Bar – Bar

Ul. Makedonska E-15

85000 Bar – Crna Gora

Tel: –381 /0/ 85 311-530

E-mail [email protected]

ŽIRO RACUN:

55130-623-7-3658 poziv na br. 5022 15226-6″

 

Nemušti komentari i pitanja zašto se uplate ne vrše direktno na račun Odbora Islamske zajednice Bar, već na račun novobarskog džemata, ostali su bez odgovora. Da nešto nije kako treba, vidjelo se prilikom svečanog otvaranja Islamskog centra u Baru, gdje nije bilo predstavnika naših iseljenika iz Amerike, a što je propraćeno neubjedljivim izvinjenjem od strane barskih zvaničnika i prebacivanjem krivice na račun turskih investitora!

Da li je E. Pekoviću, kao imamu u Novom Baru, poznata pozadina finansijskih transakcija preko novobarskog džemata?

 

 

01.01.2015.g./ 10.Rebiu-l-evvel 1436.H.