Dnevnik Vijesti piše da je nedugo pošto je podgorička Sahat kula “oživjela” i napokon dobila sat zahvaljujući tviterašima, kreirana je i stranica na društvenoj mreži Facebook posvećena tom simbolu glavnog grada. Prije nepunih sedam dana, na Twitter društvenoj mreži kreiran je profil Sahat_kula.
“Ja sam Sahat kula. Izgrađena sam u 18. vijeku. Nekad sam imala sat koji je otkucavao svakih 30 minuta, a danas sam dom mnogim golubovima. Volim Podgoricu”, navodi se u opisu profila.
Umjesto na pola sata (ili nikako – kao što je to slučaj danas), sat virtuelne Sahat kule otkucava svaki sat.
Sahat kulu u Podgorici izgradio je Hadži paša Osmanagić. Kula se na centralnom Trgu Vojvode Bećir bega Osmanagića. U satu koji ne otkucava godinama, bila je ugrađeno zvono i tegovi neobične težine.
Sahat kula je visoka je 16 metara, pišu Vijesti.
Ali režim crnogorski ne bi bio ono što jeste da ne pokuša nešto da podvali ili da iskrivi gore navedene činjence koje su opisane.

S obzirom da je Sahat kulu izgradio Hadži paša Osmanagić, sigurni smo da nije na vrh nje metnuo krstinu, ono što je učinila sramna crnogorska vlast u namjeri da iskrivi historjske fakte i progna Hadži pašu iz Podgorice.

Ovaj krst je metnut onih godina kada je crnogorsko rukovodstvo išlo u genocidni boj “rat za mir”. Doduše kasnije su dodali još dvije manje metalne šipkice, ali krst je krst. Slika govori sve govori, pa se sami uvjerite.

 Vijesti