20. maja ove godine, grupa građana organizovala je protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja. Kako je izjavio jedan od organizatora ovog protesta, novinar Marko Milačić, “Fillip Vujanović nije razlog već samo povod za ovaj poduhvat, i on je samo maska posljednje prevare vlasti u nizu… Razlog i duboki uzrok onoga što mi želimo da artikulišemo i protiv čega želimo da se pobunimo je ovakvo stanje u državi. Nevjerovatno slab standard, loši socijalni uslovi, organizovani kriminal sa centrima u samom centru vlasti, nepotizam koji izjeda društvo i nevjerovatan strah koji se širi državom zbog svega navedenog”, kazao je Milačić.

NVO “Broj 19” je učešćem njenih predstavnika na ovoj manifestaciji željela da podsjeti da je novi/stari predsjednik Crne Gore, osim protivzakonitog trećeg mandata, već duže od dvije decenije u vrhu vlasti koja je akter najkrvavijih zbivanja na prostorima bivše Jugoslavije nakon Drugog svjetskog rata!

Takođe, paradoksalno je da Vujanovića i režim održavaju i podržavaju (svojevoljno ili pod pritiskom) upravo oni čiji sunarodnici su podnijeli najveće žrtve u genocidnim pohodima na prostorima bivših jugoslovenskih republika, pogotovo u Bosni i Hercegovini!!! Servilni Muslimani/Bošnjaci u Crnoj Gori su aktuelnom režimu garancija da, i pored svih nepočinstava počinjenih nad nedužnim narodom, mogu vladati bez bojazni da će na nekim narednim izborima izgubiti vlast!

Maj 2013.g./Redžeb 1434.H.