Intarzija (ital. intarsiare – umetati,ulagati) je naziv koji označava tehniku dekoracije najčešće drvenih površina bojenog drva,metala,slonove kosti,sedefa i sl.

Upravo ovom takoreći zaboravljenom tehnikom, Bjelopoljac Safet-Caco Hasanbegović radi prelijepu kaligrafiju (kaligrafija,grč.kalos-lijepo, graphein-pisati,ili krasnopis je umjetnost lijepog pisanja rukom uz pomoć pera,kista,tinte ili nekog drugog pribora). Na panel-ploči,lijepi raznobojni furnir koji prethodno vještim rukama, uz pomoć supruge Binase, pretvara u harfove i razne oblike džamija,floralnih motiva i drugih oblika. Najčešće su to ajeti iz Kur’ana i hadisi posljednjeg Božjeg Poslanika Muhammeda s.a.w.s. Caco kaže da je ideju i inspiraciju za ovaj svoj hobi dobio upravo početkom najsvetijeg islamskog mjeseca Ramazana, prije tri godine. Želio je da na taj način pokuša prikazati makar djelić ljepote Islama, čije poruke treba učiniti što pristupačnijim ljudima. Motive za svoje radove nalazi u raznim knjigama i časopisima,ali radi i sopstvene kreacije.

Cacova supruga Binasa,kao i mnogi Bjelopoljci je ostala bez posla i nalazi se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje , dok on radi kao službenik u bjelopoljskom Osnovnom sudu. Ljubav prema lijepom je vjerovatno naslijedio od svojih predaka, s obzirom da potiče od stare ugledne begovske porodice iz Šahovića. U svakom slučaju, ovu drevnu tehniku koristi kao svoje utočište i put do ispunjenja duše.
Mirsad-Mirza Kurgaš
22.4.2012.g./1.Džumade-l-Uhra 1433.h.